Er zijn veel verdeelde meningen over elektrische auto’s. Ze hebben nadelen zoals elke auto, maar ook voordelen! Hier is een overzichtelijke samenvatting van de meest belangrijke voordelen van elektrische auto’s.

Elektrische auto’s hebben geen CO2 uitstoot

Deze heb je vast al wel eens gehoord, maar toch wel erg belangrijk! Gelukkig wordt milieubewustheid steeds groter en vinden we het belangrijk dat we zo min mogelijk CO2 uitstoten. Elektrische auto’s stoten geen vervuilende stoffen uit en zijn daardoor erg milieuvriendelijk. Als je zonnepanelen op je huis hebt is het nog leuker en beter, dan rij je met je eigen opgewekte stroom. Hoe cool en milieubewust is dat.

Elektrisch rijden is ook erg goedkoop

De prijskaartjes aan elektrische auto’s zijn wel redelijk hoog, maar ze worden steeds goedkoper. Het leasen van een elektrische auto is echter best voordelig. Maar de kosten om te kunnen rijden is waar je zult gaan besparen. Elektrische auto’s hebben minder bewegende onderdelen door de elektromotor. Dit betekent minder slijtage en zo ook minder onderhoudskosten. Ook is elektriciteit veel goedkoper dan benzine of diesel. Onder de streep zul je goedkoper uit zijn met een elektrische auto dan een fossiele brandstof auto.

De elektrische rijervaring is bijzonder

Elektrische auto’s zijn erg snel doordat ze geen versnellingen hebben en koppel vanaf nul. Maar dat is niet het enige. Wanneer je klaar bent met het treiteren van de banden door steeds hard op te trekken zijn elektrische auto’s ook erg comfortabel. Ze hebben goede schokdempers, want ze zijn erg zwaar. Dit zorgt er echter voor dat het voelt als of je over de weg zweeft. Doordat er geen verbrandingsmotor is, zijn elektrische auto’s ook stil. Niet alleen buiten, maar ook binnen in de cabine. Wanneer je rustig rijdt kun je genieten van uiterste rust en comfort. Maar je kunt ook een Porsche bij het stoplicht bijhouden. Probeer het zelf eens en doe een proefrit met een Volkswagen ID3 of een Hyundai Kona electric bij een lokale elektrische auto dealer.